Polska Patelnia Stalowa – Trwałość, Jakość, Zdrowie, średnica 28 cm, Spinwar

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 55,27 zł

Cena regularna:

55.27
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.
Zyskujesz 2 pkt [?]

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 3.15043
Kod produktu: patelnia 28 cm

Opis

Polska patelnia stalowa – trwałość, jakość, zdrowie

Polska patelnia stalowa to klasyk kuchni w nowoczesnym wydaniu. Wykonana z wysokiej jakości stali, bez sztucznych powłok i dodatków – idealna do smażenia, grillowania i pieczenia. Bardzo przypomina tzw. "cygańskie" patelnie, cieszące się znakomitą opinią. Niezastąpiona w każdej kuchni domowej i profesjonalnej.

Czym patelnia się wyróżnia?

  • Wykonana w Polsce – solidna jakość rzemieślnicza
  • 100% stal węglowa – bez niklu, aluminium i powłok PTFE. Dzięki temu możesz rysować jej powierzchnię widelcem, a patelnia nadal będzie zdatna do użytku!!
  • Kompatybilna z kuchenkami gazowymi, indukcyjnymi, ceramicznymi i elektrycznymi
  • Naturalna nieprzywieralność – im częściej używasz patelnie, tym mnie przywierają do niej produkty, które smażysz
  • Odporna na wysokie temperatury (do 400°C) 
  • Bezpieczna dla zdrowia i środowiska
  • Możliwość używania w piekarniku (bez uchwytu drewnianego/plastikowego)

Specyfikacja techniczna:

  • Średnica:  28 cm

  • Wysokość krawędzi: ok. 4–5 cm

  • Waga: 1 kg 

  • Materiał: stal, grubość dna 2–3 mm

  • Rączka: stalowa, nitowana lub spawana, odporna na temperaturę

Dlaczego warto wybrać patelnię stalową?

Patelnia stalowa to wybór na długie lata. Z każdym użyciem staje się lepsza – pokrywa się naturalną warstwą ochronną, która zapobiega przywieraniu. To doskonałe rozwiązanie dla osób ceniących zdrowe gotowanie bez chemii, tradycyjne techniki kulinarne i naturalne materiały.

Idealna do:

  • smażenia mięs i ryb,

  • warzyw i ziemniaków,

  • naleśników i jajek,

  • dań jednogarnkowych,

  • pieczenia w piekarniku.

 

Jak dbać o patelnię stalową?

  • Przed pierwszym użyciem należy patelnię wypalić (sezonować) z olejem. Szczegóły tej czynności zawarte są w instrukcji obsługi naklejonej na rączce patelni.

  • Po użyciu myć bez detergentu, tylko ciepłą wodą.

  • Wysuszyć i natłuścić cienką warstwą oleju.

  • Nie myć w zmywarce.

  • nie używać do przygotowywania potraw z owocami, np. cytryną

Jeśli średnica 28 cm to dla Ciebie za dużo, to zobacz inne rozmiary: 20 cm lub 24 cm.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl