Brązowe siemię lniane na zaparcia i nieżyt żołądka 250 g
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalni
4
Opis
SIMIĘ LNIANE
Waga: 250 g
Najlepiej spożyć przed upływem 12 miesięcy od daty produkcji.
Siemię lniane, czyli ziarna lnu zwyczajnego, to jedno z najbogatszych źródeł kwasów tłuszczowych omega-3 a także kwasów tłuszczowych jednonienasyconych, przez co pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Dodatkowo jest wspaniałym źródłem błonnika.
Błonnik, o czym nie każdy wie, to mieszanina różnych związków, w większości nie przyswajalnych przez nasz organizm, ale pełniący bardzo ważną rolę. Przede wszystkim jest pożywką dla bakterii w przewodzie pokarmowym, reguluje proces wypróżniania, „zapycha” żołądek, przez co nie czujemy głodu – w sam raz dla osób walczących z nadwagą. Ostatnie badania dowodzą, że zwiększenie ilości błonnika w diecie obniża ryzyko zachorowania na raka jelita grubego o 10%.
Jaka różnica między siemieniem złotym a brązowym? Złote ma łagodniejszy smak i delikatniejszą konsystencję.
Zastosowanie: do pieczenia, smażenia, jako dodatek do musli i sałatek oraz do zaparzania.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
| Wartość energetyczna | 532 kcal |
| Tłuszcz | 31 g |
| tłuszczowe kwasowe nasycone | 2 g |
|
Węglowodany / w tym: |
34 g |
|
cukry |
2 g |
|
Białko |
25 g |
| Sól | 0 g |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne) po weryfikacji czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.